Waar parkeren in Haarlem? (2024)

 • De best beoordeelde door Google: 4.6

  95% van onze gasten beschouwen onze service als zeer goed of uitstekend.

 • Bewaakt parkeren

  Geen zorgen: je parkeerkplek is veilig, handig, dichtbij en tegen de beste prijs.

 • Veilige aankoop. Geld terug garantie

  We refund the price of the stay if you cancel 24h before.

Waar parkeren in Haarlem? (1)
Haarlem is een Nederlandse stad in de provincie Noord-Holland, ongeveer 20 kilometer ten westen van Amsterdam. De stad ligt aan de oostelijke oever van de rivier het Spaarne.

Haarlem is een historische stad aan de rand van Amsterdam, in het noordwesten van Nederland, opgericht in de 13e eeuw. Het was ooit een belangrijke haven voor handel in de regio en kende een periode van welvaart in de 16e eeuw als centrum van productie van hoogwaardige stoffen, schilderkunst en drukwerk. De stad speelde ook een belangrijke rol tijdens de Bataafse Revolutie van 1795. De stad was omgeven door een oude stadsmuur. Tegenwoordig behoudt het nog steeds iets van het middeleeuwse karakter, met geplaveide en labyrintische straten. Dat maakt Haarlem een prachtige stad, maar moeilijk bereikbaar met de auto. Als je op zoek bent naar parkeergelegenheid in Haarlem, lees dan verder!

Parkeerplaats station Haarlem

Het station Haarlem werd gebouwd in 1839 en is het enige Nederlandse treinstation met een architectuur in de stijl van de Art Nouveau. Met details van smeedijzer, glas-in-loodramen en tegels is het station een foto waard voor je Instagram. Bovendien verbindt het met Amsterdam via talrijke treinen en bussen, waardoor je de Nederlandse stad eenvoudig kunt bezoeken. Bovendien zijn hier veel films opgenomen, dus bereid je camera voor! Als je op zoek bent naar een parkeerplaats bij het station Haarlem, is er een op slechts 5 minuten lopen. Het is de parkeerplaats ParkBee Jansstraat, beschikbaar vanaf slechts 4 euro per uur.

Parkeerplaats Haarlem centrum

Als je deze prachtige stad gaat bezoeken, zal het historische centrum je zeker sprakeloos maken. Daar vind je de Grote Markt, een plek vol kleine winkels en charmante cafés. Echter, deze stad heeft een klein nadeel: parkeergelegenheid in Haarlem vinden is zeer complex. Zodra je aankomt, zul je het begrijpen: de labyrintische straten, de middeleeuwse charme... het is onmogelijk dat een auto hier past! Maar maak je geen zorgen, alles is nog niet verloren.

Met Parkimeter kun je een plek reserveren in twee zeer centrale parkeergarages in het centrum van Haarlem:

 • ParkBee Jansstraat
 • ParkBee De Koepel

Beide zijn veilige en kwalitatieve parkeergarages, met zeer concurrerende prijzen.

Zone met lage emissies / Milieuzone in Haarlem

Haarlem, net als veel steden in Nederland, heeft sinds 23 januari 2021 een zone met lage emissies in het centrum. Dieselvoertuigen van vóór 2006 en benzinevoertuigen van vóór 1990 zijn beperkt, tenzij ze een ontheffingslabel hebben. Elektrische en hybride voertuigen hebben vrije toegang. De informatie over de lage-emissiezone kan veranderen, dus het is belangrijk om de bijgewerkte regels te controleren voordat je naar Haarlem rijdt. Als je meer informatie hierover nodig hebt, raden we je aan onze definitieve gids over de Milieuzone in Haarlem te lezen.

Prijs van parkeerplaats het centrum van Haarlem

De parkeertarieven in het centrum variëren afhankelijk van de locatie en de parkeertijd. Bovendien zijn er betaalde parkeergebieden bekend als "blauwe zones", waar je tot 2 uur kunt parkeren met een parkeerticket, verkrijgbaar in winkels en tankstations. Als je liever parkeert in een parkeergarage in het centrum van Haarlem, zijn dit de prijzen:

Parkeergarage Prijs per uur
ParkBee De Koepel 3 euro
ParkBee Jansstraat 4 euro

Parkeren aan de rand van Haarlem

Voor degenen die de voorkeur geven aan gratis opties, zijn er gebieden aan de rand van het centrum, zoals Kennemer Plein, Leidsevaart en het district Schalkwijk. Houd er echter rekening mee dat het misschien nodig is om een beetje te lopen om het centrum te bereiken en dat de parkeerruimte in die gebieden beperkt kan zijn.

Beperkte verkeerszone

LEZ Haarlem

De stad Haarlem heeft milieubeperkingen voor het autoverkeer (LTZ of ZTL in sommige landen, Milieuzone in Nederland). De LTZ is alleen toegankelijk voor geautoriseerde auto's tijdens bepaalde uren, hoewel u een tijdelijke ontheffing kunt aanvragen. Houd er rekening mee dat een reservering geen toestemming is. We raden u aan uw kenteken te controleren:
Anchor text

Meer informatie:
Anchor text

Let op: het is niet mogelijk om uw auto op kenteken te zetten, als uw kenteken voldoet aan de voorwaarden kunt u zonder beperkingen in de lage-emissiezone rijden.

Leer alle trucs en tips voorParkeren in Haarlem

 • Beperkte verkeerszoneMilieuzone Haarlem: alles wat je moet weten (2023)

  De milieuzone van Haarlem, ontworpen om luchtvervuiling door dieselvrachtwagens tegen te gaan, verplicht toegang alleen voor voertuigen die voldoen aan emissieklasse 6 of hoger. Deze uitgebreide gids geeft een overzicht van de vrijstellingsprocedures, waaronder vrijstellingen voor de aanschaf van nieuwe voertuigen, financiële beperkingen, incidentele toegangsbehoeften en specifieke persoonlijke redenen.

  Bekijk meer

Parkeerplaatsen in Haarlem

 • ParkBee De Koepel
  Koepelplein
 • ParkBee Dreefzicht
  Koningin Wilhelminalaan
 • ParkBee Fonteinlaan
  Fonteinlaan, 5
 • ParkBee Jansstraat
  Jansstraat, 24
Alle parkeerplaatsen

Selecteer: Aankomstdatum

Selecteer: Vertrekdatum

Waar parkeren in Haarlem? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6619

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.