Recensie: 'A Touch Of Ruin' – Scarlett St. Clair | Ontdek ze bij So Many Pages (2024)

  • oktober 30, 2023
  • Recensies, Young Adult

Recensie: 'A Touch Of Ruin' – Scarlett St. Clair | Ontdek ze bij So Many Pages (1)

In ‘A touch of ruin’ – het tweede deel van de Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair – is Persephones relatie met Hades is openbaar geworden. De daaropvolgende mediastorm dreigt haar te ontmaskeren als de godin van de Lente. Het wordt alleen maar erger wanneer een vreselijke tragedie Persephones hart breekt en Hades weigert haar te helpen. Wanhopig neemt ze het heft in eigen handen en sluit ze deals met ernstige gevolgen. Geconfronteerd met een kant van Hades die ze nooit heeft gekend en een verpletterend verlies, vraagt Persephone zich af of ze echt Hades’ koningin kan worden.

———

“A Touch of Ruin” door Scarlett St. Clair is het tweede boek in de Hades x Persephone serie, een moderne hervertelling van de klassieke Griekse mythe. Het boek blijft de complexe relatie tussen Hades en Persephone verkennen en combineert romantiek, mythologie en urban fantasy.

St. Clair’s schrijfstijl is boeiend, en ze doet uitstekend werk door een levendige wereld te creëren die de essentie van de Griekse mythologie weergeeft en er een frisse, moderne twist aan geeft. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben verschillende persoonlijkheden die ze herkenbaar en intrigerend maken.

Het verhaal is gevuld met wendingen, waardoor je wederom op het puntje van hun stoel blijft zitten. Het duikt dieper in de uitdagingen waarmee Hades en Persephone worden geconfronteerd terwijl ze navigeren door hun relatie en de machtsstrijd van de onderwereld. De romantische spanning tussen de twee is nog altijd voelbaar, en hun chemie blijft voor mij een hoogtepunt van de serie.

De impulsieve beslissingen en keuzes van Persephone, op basis van haar emoties, hebben helaas ook consequenties die ze vaak niet goed overziet.

Waar ik veel gemengde reacties las over deze keuzes die ze maakt, vond ik het alles behalve storend en meer de realiteit. Natuurlijk heb ik haar ook verscheidde keren wel een schop onder haar kont willen verkopen en hardop lopen zuchten en steunen, maar laten we natuurlijk niet vergeten dat zetoch “ineens” een heel ander leven instapt en afscheid moet nemen van haar oude.

Ik vond het ergens wel een hele mooie boodschap en daarmee heb ik ook bij de laatste hoofdstukken flink wat tranen gelaten.

“A Touch of Ruin” verdiept zich iets meer in de politiek en fijne kneepjes van de onderwereld. Voor degenen die van een mix van romantiek en mythologie houden, is dit boek een waardevolle aanvulling op de serie.

★ 4,5/5

Over de auteur

Ik ben Anna, 36 jaar, getrouwd, moeder en heb een passie voor boeken en lezen. Maar ook van schrijven over boeken gaat mijn hart sneller kloppen. Wat is er nu leuker dan de allermooiste mooie boeken te mogen lezen en er daarna ook nog eens over te schrijven. Stiekem droom ik dan ook over het uitbrengen van een eigen boek. Naast lezen en schrijven heb ik een zwak voor het “verzamelen” van Limited Editions. Deze ga je dan ook zeker, naast mijn andere geweldige boekenverzameling, vinden. Ook heb ik nog een minibieb, waar je exclusief Fantasy- en Young Adult (YA) boeken kunt vinden. Ik hoop hiermee mijn passie voor het lezen aan alle generaties over te brengen.

Alle artikelen van Anna →

Toevoegen aan winkelmand

A Touch of Ruin (NL Limited Edition)

Scarlett St. Clair - Nederlands - Hardback

De 1e druk van A Touch of Ruin verschijnt in Limited Edition met print op snee, gekleurde schutbladen en een leeslint.

In ‘A touch of ruin’ – het tweede deel van de Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair – is Persephones relatie met Hades is openbaar geworden. De daaropvolgende mediastorm dreigt haar te ontmaskeren als de godin van de Lente. Het wordt alleen maar erger wanneer een vreselijke tragedie Persephones hart breekt en Hades weigert haar te helpen. Wanhopig neemt ze het heft in eigen handen en sluit ze deals met ernstige gevolgen. Geconfronteerd met een kant van Hades die ze nooit heeft gekend en een verpletterend verlies, vraagt Persephone zich af of ze echt Hades’ koningin kan worden. ‘A touch of ruin’ is het tweede deel van de populaire Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair. Eerder verscheen ook ‘A touch of darkness’.

Heb je deze posts al gelezen?

April: Show in de Sterren

april 12, 2024

Inhoud:
De Limited Edition van Het Spiegelcircus, geschreven door Suzanne Martin, is verschenen met:
Hardcover
Sprayed edges
Fullcolor schutbladen
Dubbelzijdig stofomslag
Naked cover met holografisch folie
Gesigneerd door Suzanne Martin
Gebonden auteursbrief
Leeslint
In de box vond je onderstaande items:
Collectible Pin
4 Collectible TBR-cards met als thema ‘De Multitasker’ gemaakt door Bibi van Leeuwen (@bibi.illustration)
Een prachtige art-print gemaakt door Ashley Osayande (@mysticscribbles_)
Een glazen waterfles met astrologie patroon
Een spiegelcircus boekenlegger
Een stickervel
Een telefoonhouder

Inschrijven voor volgende maand? Klik hier om je in te schrijven voor de So Many Pages boekenbox!

Nieuwe Young Adult boeken maart 2024

april 3, 2024

Elke maand posten wij de nieuwe Young Adult boeken waar jij naar uit kan kijken. Naar welk boek kijk jij het meest

Recensie: ‘Invocations’ – Krystal Sutherland

april 2, 2024

I offer my soul to be bound and tethered Vijf vrouwen zijn dood. De moordenaar laat geen vingerafdrukken en geen DNA achter.

Recensie: 'A Touch Of Ruin' – Scarlett St. Clair | Ontdek ze bij So Many Pages (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5695

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.